Hogyan gondoskodjunk otthonunk védelméről?

Az otthonunk nem csak szállás, hanem biztonságot is jelent számunkra. Ennek érdekében különös figyelmet kell fordítanunk tetőszerkezetére és állékonyságára. A tető kiváló állapota ugyanis alapfeltétele annak, hogy otthonunk hosszú távon is védve legyen az időjárás viszontagságaitól.

A tető korábbi sérüléseinek javítása mellett érdemes időnként teljes tetőfelújítást vagy cserét is eszközölni. Ennek során az elhasználódott elemeket, pl. a tetőcserép darabokat, gerendákat, lécezéseket kicserélik. Szükség esetén a tetőszerkezet hőszigetelése is megoldható.

A tetőfelújításokat, javításokat szakemberekkel, ácsokkal kell elvégeztetnünk. Az ács szakember pontosan tudja, milyen anyagokat és megoldásokat érdemes a tetőn alkalmazni, hogy az a lehető legtovább megfelelő védelmet nyújtson. Az ácsmunka magában foglalja a tetőszerkezet előkészítését, az anyagok szállítását és a tetőfedéssel kapcsolatos minden munkafolyamat elvégzését.

A tetőfedés során az ács a tetőformára és anyagára leginkább megfelelő fedési módot, anyagot választja. A palatetőkhöz és magastetőkhöz gyakran kerül alkalmazásra kétnyomó cserép, habarcsos cserép vagy acél- és bitumenes hullámlemez. Lapostetőnél bitumenes hullámlemezek, Göltérlemezek és ötrétegű műanyag tetőfóliák a leggyakoribbak. Tetőfelújításkor érdekünk, hogy olyan új fedés kerüljön fel, mely legalább 30-40 évre megbízható védelmet nyújt.

A megfelelő tetőfedés kulcsfontosságú otthonunk hosszú távú védelme érdekében. Érdemes ács-szakembert megbízni a munkával, aki kiváló anyagokat és technológiát alkalmaz, így biztos védelmet nyújtó új tetőt épít a házunkra. Tetőnk állapotát ne bízzuk a véletlenre!
Tetőfedés és ácsmunka